მთელი წლის განმავლობაში საქართველოში ტურისტების რაოდენობა მილიონს სცდება. ისინი ჩვენს ქვეყანაში რამდენიმე დღის ან კვირის განმავლობაში რჩებიან, და ცდილობენ მცირე დროში გაიგონ საქართველოს შესახებ რაც შეიძლება მეტი ინფორმაცია.
უცხო ქვეყნის ვიზიტის ერთ-ერთი საუკეთესო ნაწილი ტრადიციული კერძების დაგემოვნებაა. ასევე მნიშვნელოვანია, მისი ისტორიისა და კულტურის გაცნობა.
საქართველოს სტუმრების გულს ყველაზე მეტად ხინკალი, ხაჭაპური და მწვადი იპყრობს. შესაბამისად ისინი, ყოველთვის ეძებენ ისეთ რესტორანს სადაც ტრადიციული კერძების დაგემოვნების შესაძლებლობა ექნებათ.
სწორედ ამიტომ არის ტურისტების საყვარელი ადგილი რესტორანი, Bread&Wine.
Bread&Wine და ტურისტები
რესტორნის სამზარეულოს კერძები უმაღლესი გემოვნური თვისებებით გამოირჩევა. სწორედ ამიტომ, ქართული ტრადიციული კერძების დასაგემოვნებლად ტურისტები Bread&Wine-ს სტუმრობენ.
რესტორნის მენიუს გულგრილად ვერც ქართველები უვლიან. განსაკუთრებულ შეფასებებს უკეთებენ რესტორანში დამზადებულ ხინკალს სხვადასხვა ქვეყნიდან ჩამოსული ტურისტებიც.
- ‘’ On my visit to Georgia, I asked my Georgian friends where I might get the greatest khinkali. And they all agreed: Restaurant Bread&Wine is the best restaurant in Tbilisi. That far beyond my expectations. I tried khinkali for the first time here, and I enjoyed it so much that I began making it at home.”- წერს თედი Tripadvisor-ზე.
ტურისტები ასევე დიდი აღფრთოვანებით საუბრობენ რესტორანში დაგემოვნებულ ღვინოზე, ისინი ასევე დადებითად აფასებენ Bread&Wine-ში დამზადებული ხაჭაპურის გემოვნურ თვისებებზე.
- “ I really wanted to try the famed Georgian wine, but I discovered that its characteristic food, khachapuri, complements its flavor the best. I ate the best khachapuri in Tbilisi at the "Bread&Wine" restaurant.”- ეს კი კლერის შეფასებაა, რომელიც საქართველოს საფრანგეთიდან სტუმრობდა.
რესტორნის მენიუზე საუბრისას, შეუძლებელია არ ვახსენოთ ღვინო, რომელსაც Bread&Wine-ში ამზადებენ. ერთხელ გასინჯვის შემდეგ ფაქტობრივად წარმოუდგენელია მისი გემოს დავიწყება.
მენიუში შეხვდებით თეთრი და წითელი ღვინოების ჩამონათვალს: ქინძმარაული, საფერავი, მუკუზანი, კისი, ხიხვი, წინანდალი და ჯანანურა- იმ ღვინის საჯიშე მარცვლების არასრული ჩამონათვალია, რისი დაგემოვნებაც რესტორან Bread&Wine-ში შეგიძლიათ.
ციფრული მარკეტინგის როლი Bread&Wine-ს განვითარებაში
ჩვენ თამამად ვსაუბრობთ, იმ საკითხზე, რომ რესტორანი Bread&Wine ტურისტებისთვის საყვარელი ადგილია. თუმცა, მნიშვნელოვანია აღვნიშნოთ ის ფაქტიც, რომ საქართველოს ვიზიტორებში რესტორნის პოპულარიზაციას ხელი ციფრულმა მარკეტინგმა შეუწყო.
Bread&Wine-ს ხელმძღვანელებმა რესტორნის ციფრულად გარეკლამება სააგენტო, ‘’Adshub.ge”-ს ანდეს. სწორედ ციფრული მარკეტინგი გახდა Bread&Wine-სა და მისი მომხმარებლების დამაკავშირებელი. მისი საშუალებით გაიზარდა რესტორნის ცნობადობა, გაიზარდა სტუმრებისა და გაყიდვების რაოდენობა.
®